07 december 19:00, Bedrägeri, Stockholms län

Ett antal äldre personer har under dagen utsatts för bedrägerier och bedrägeriförsök.

Vid lunchtid idag kom en okänd person fram till en äldre person i ett lokalt centrum. Den okände utgav sig för att vara polis och lurade i samband med detta till sig både bankkort och kod.

En annan äldre person ringdes strax före kl 15 upp av en okänd person som utgav sig ringa från banken. Den 'bankanställde' ville ha kontouppgifter och koder - det fick personen inte utan den uppringde la på luren. 

Strax efter kl 19 blev ytterligare en äldre person uppringd av en person som uppgav sig vara polis. Den påstådde polisen ska sedan ha kommit hem till brottsoffret och lurat till sig bankkort och kod. 

Det är viktigt att alla pratar med sina äldre släktingar och vänner om hur de olika bedrägerierna kan se ut. Grundläggande är att aldrig lämna ut bankkort, kontouppgifter eller koder till någon okänd.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.