08 december 06:41, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Björn Öberg. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 40 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:17 Polisen larmades till en adress i området Runneryd i Nässjö med anledning av en pågående bildelsstöld. Det rörde sig om en katalysatorstöld. Flera polispatruller beordrades till platsen. Den misstänkte gärningspersonen hade lämnat adressen i en bil. Senare lokaliserades den misstänkte gärningspersonen av polis. En man, som är i 25-årsåldern, greps misstänkt för stöld. Senare under natten hävdes gripandet, misstankarna kvarstår. Mannen misstänks även för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk. Mannens körkort omhändertogs.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.