08 december 06:41, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Björn Öberg. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 20 ärenden mellan klockan 22 och 06. Ingen har gripits under denna tidsperiod. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:59 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Norrköpingsvägen i Nyköping. Bilisten, en man i 35-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. Han misstänks för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk. Han fick följa med för provtagning.

01:30 Väktare kontaktade polis angående ett inbrott på en skola på Kungsgatan i Katrineholm. Flera polispatruller åkte till platsen men ingen misstänkt gärningsperson fanns kvar. Någon, eller några, har brutit upp minst ett fönster och tagit sig in i lokalen. I nuläget är det oklart vad som har stulits. En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats, det finns ingen misstänkt för brottet.

03:14 Ett SOS-larm inkom till polisen gällande en brand på en adress i Aspö, Strängnäs. Det var en bostad som brann. Ingen person ska ha befunnit sig i bostaden och ingen annan person har skadats i samband med händelsen. En förundersökning gällande mordbrand har inletts. Under onsdagsmorgonen togs beslut om att spärra av brandplatsen.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.