Uppdaterad 08 december 21:43

08 december 16:08, Brand, Motala

Anlagd brand i socialtjänstens entre.

15.21 polisen fick överfallslarm från socialtjänstens lokaler på Drottninggatan i Motala. Polisen var snabbt på plats och i samband med det utlöste också brandlarmet i samma lokaler.

När polisen kom fram var det en brand vid entrén/väntrummet och ganska kraftig rökutveckling. En person kunde misstänkas för att ha anlagt branden och han kunde gripas direkt av polisen som var först på framme på platsen. Den gripne är en man som när detta skriva inte är identifierad.

Polispatrullen kunde också släcka branden occh ett arbete med att säkra bevisning för en utredning om mordbrand påbörjades, vittnen förhördes och platsen dokumenterades.

Tre poliser, som var inne i röken och grep den misstänkte mannen kommer att åka till sjukhuset för en kontroll.

Den gripne är en man i 20-årsåldern. Polisen har spärrat av entrén / receptionen inför en kommande kriminalteknisk undersökning. Platsen som tidigare angavs till Klostergatan var en felskrivning, adressen är Drottninggatan.

21.42 den gripne mannen har nu anhållits av åklagare, han är på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand, olaga hot och skadegörelse.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.