Uppdaterad 09 december 07:22

08 december 21:13, Skottlossning, Huddinge

Via SOS Alarm fick polisen samtal om ljud som beskrev som skottlossning i Stuvsta.

Polisen har träffat på en skottskadad man. Polisen och ambulanspersonal är på plats, dels för att vårda den skadade mannen samt för att ta reda på vad som har hänt. 

Uppdatering klockan 21:54
Polisen har spärrat av en brottsplats utomhus i Stuvsta. Den skottskadade mannen anträffades i ett fordon. Polisen kommer arbeta med att ta reda på vad som hänt, det görs bland annat genom att prata med personer som kan ha hört eller sett något. Den avspärrade platsen kommer undersökas av tekniker. I arbetet för att ta reda på vad som har hänt används bland annat helikopter, poliser men även poliser som till vardags jobbar i området.

Uppdatering klockan 22:49
Den skottskadade mannen får vård på sjukhus, det finns ingen uppdatering kring hans skadeläge. I  Örby slott, stadsdel i Hägersten-Älvsjö stadsdelsområde, har en personbil satts i brand. Det är i nuläget inte bekräftat att den har med skjutningen att göra utan det är en uppgift som polisen kommer att kontrollera. 

Polisen har inlett förundersökning angående försök till mord.

Uppdatering den 9 december klockan 07.22
Polisen har under natten och morgonen arbetat med en mängd resurser att på olika sätt samla in information om händelsen. En teknisk undersökning av brottsplatsen är genomförd och flertalet förhör har hållits. Ingen är i nuläget frihetsberövad i ärendet. Skadeläget för målsägande är i nuläget okänt.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.