09 december 06:49, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.21 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.21 polisen fick samtal från en väktare som upptäckt inbrott i två företagsbilar i stadsdelen Smedby. Någon har gjort inbrott i hytten på båda bilarna men det är oklart vad som kan ha stulits. Polisen har påbörjat två utredningar om stöld genom inbrott.

00.32 en man i 35-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör efter att en polispatrull fattat misstankar om ringa narkotikabrott genom eget bruk. Fri efter förhöret.

02.03 ett SOS-larm kom till polisen om brand utomhus i Ljuraparken. Det visade sig vara en moped som brann och polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand. Mopeden togs i beslag efter att branden hade släckts.

04.46 polisen fick samtal om ett nyligen inträffat inbrott på ett företag i stadsdelen Västra Lundby i Mjölby. Polisen åkte till området och spanade efter någon misstänkt men det ledde inte till något frihetsberövande. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och en kontorsarbetsplats är avspärrad i väntan på en kommande kriminalteknisk undersökning. En glasruta är krossad.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.