Uppdaterad 10 december 17:38

09 december 19:16, Mord/dråp, försök, Skellefteå

Centrala Skellefteå, en man skadad utomhus

Flera personer ska ha lämnat platsen efter händelsen som i nuläget rubriceras som försök till mord. Den skadade mannen är förd till sjukvård.

En brottsplatsundersökning ska genomföras och platsen är avspärrad.

Flera polispatruller har jobbat med ärendet och i nuläget är fem personer gripna.

Vittnesförhör har hållits och de gripna personerna ska höras senare i kväll. Därefter ska åklagare fatta beslut om de ska anhållas eller inte.

Uppdatering kl 07:40 (fredag, 10 december)

De fem personerna som greps i går är numera anhållna. 

Uppdatering kl 11:40 (fredag, 10 december)

De anhållna personerna är unga män i övre tonåren.

Polis kommer hålla fler förhör under dagen.

Brottsplatsundersökningen är genomförd och avspärrningen är hävd.

Händelsen inträffade under en tidpunkt i går kväll då fler personer kan ha gjort viktiga iakttagelser. Personer som rört sig i området kring Viktoriabron vid 19-20-tiden igår kväll eller som vet mer om händelsen kan ringa polisen på telefonnummer 11414.

Polisen ser detta som en isolerad händelse.

Lars Persson, polis Skellefteå, finns tillgänglig under fredagen för eventuella mediefrågor. Han nås via växeln på telefonnummer 11414.

UPPDATERING 17:35

De fem personerna som greps i går är fortsatta anhållna efter dagens utredningsarbete men för grov misshandel och på sannolika skäl.

Under eftermiddagen greps ytterligare en man efter att ha varit anhållen i sin utevaro. Efter förhör med försvarare hävdes anhållandet.

Utredningen fortsätter och åklagaren kommer ta ett beslut i häktningsfrågan under helgen. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.