09 december 20:01, Åldringsbrott, Stockholms län

Polisen har varit i Järfälla samt i Hässelby- och Vällingby stadsdelsområde med anledning av bedrägeriförsök samt bedrägeri.

En kvinna 80-års åldern boende i Järfälla och en kvinna i 90-års åldern boende i Hässelby- och Vällingby stadsdelsområde är brottsoffer i varsin utredning angående försök till bedrägeri samt bedrägeri.

I båda ärenden har polisen varit hemma hos brottsoffren och tagit upp anmälan. I Järfälla hade en kvinna ringt upp och talat om att hon jobbade på ett företag som arbetar med finansieringstjänst. Kvinna påstod att brottsoffret hade handlat varor på internet för tio tusentals kronor som hon inte hade betalat. Kvinnan ville veta vilken bank brottsoffert hade för att underlätta det kommande arbetet. När brottsoffret berättade att hon skulle kontakta polisen avslutade kvinnan samtalet.

I Hässelby- och Vällingbystadsdelsområde ringde en okänd man till brottsoffret och berättade att han kom från en bank och behövde att få ta hand om hennes uttagskort med tillhörande kod. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.