09 december 21:51, Våld/hot mot tjänsteman, Motala

Polisen sköt hotfull man i benet.

20.37 Väktare ringde polisen om bråk i en bostad på Skolgatan i Motala. En man fanns på platsen som agerade hotfullt mot väktaren. Mannen lämnade adressen till fots. Flera polispatruller larmades till området. Väktare kunde sedan guida polisen rätt. Mannen hade tagit sig till Nedre Borgmästaregatan.

21.00 Polis på plats. Mannen var fortsatt hotfull och hade ett vasst tillhygge i handen. Han ska inte ha agerat enligt polisens uppmaning att släppa tillhygget. Polisen sköt då varningsskott, men inte heller det fick önskad effekt. Han ska sedan ha gjort utfall mot polisen, och då blev han skjuten i benet. Ambulans tillkallades.

21.40 Mannen är i 55-årsåldern. Han är gripen, misstänkt för grovt hot mot tjänsteman.

Polisen har spärrat av platsen för kriminalteknisk undersökning. En anmälan kommer att upprättas gällande polisens agerande i ärendet, som kommer att utredas av en åklagare på avdelningen för särskilda utredningar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.