Uppdaterad 11 februari 14:13

10 februari 21:09, Mord/dråp, Åtvidaberg

Polisen utreder ett misstänkt mord i Åtvidaberg - omständigheterna kring mannens död är oklara.

18:42 Polisen larmades till en lägenhet i närheten av järnvägsstationen i Åtvidaberg där en man med kritiska skador befann sig. Flera polispatruller involverades i ärendet och åkte till adressen. Mannens liv gick inte att rädda och en förundersökning gällande mord inleddes. Omständigheterna kring mannens död är oklara.

Polisen genomför utredningsåtgärder i ärendet på plats. Ärendet är i ett känsligt läge och polisen arbetar flitigt med att försöka få en klarare bild av händelsen och vad som har hänt.

Polisen vill få in fler tips och iakttagelser kring detta ärende. Har du sett någon som uppträtt avvikande eller misstänkt i närheten av platsen vid den aktuella tiden vill polisen komma i kontakt med dig.

Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Uppdatering torsdag 11 februari klockan 09:23:

Polisen har vidtagit flera utredningsåtgärder i denna mordutredning och utredningen pågår för fullt. Utredningen omfattas av sträng förundersökningssekretess och ärendet, som är åklagarlett, är i ett känsligt läge. I nuläget kan inga fler kommentarer lämnas med hänsyn till förundersökningssekretessen.

Fler kommentarer kring detta ärende kommer att lämnas när det finns mer information att kommunicera.

Uppdatering torsdag 11 februari klockan 13:04:

Polisen har genomfört omfattande utredningsåtgärder i denna mordutredning. Flera vittnesförhör har hållits och polisen genomför dörrknackning i närområdet kring brottsplatsen.

En teknisk undersökning har genomförts och spår har säkrats, spåren ska analyseras.

Polisen arbetar med att underrätta anhöriga, därför väljer polisen att inte precisera någon ålder på den avlidne.

I nuläget kan polisen inte kommentera ärendet ytterligare för att inte påverka vittnesuppgifter eller försvåra utredningen. Detta ärende är, som tidigare nämnt, åklagarlett.

Uppdatering torsdag 11 februari klockan 14:10:

En man i 60-årsåldern greps på onsdagskvällen vid 19:45-tiden. Under torsdagsmorgonen, vid 06:25-tiden, anhölls mannen misstänkt för mord. Frågor om ärendet hänvisas till åklagarmyndigheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.