11 februari 14:24, Rån övrigt, Avesta

En kvinna i 70-årsåldern omkullknuffad och därefter bestulen på handväska m.m. i centrala Avesta.

Kvinnan gick på Malmgatan och troligen inte långt från korsningen med Myrgatan då hon blev upphunnen av två unga män som knuffade omkull henne varefter de stal hennes handväska, en plastkasse och en tygkasse. Därefter sprang de från platsen i okänd riktning.

Kvinnan som skadades vid fallet, dock inte allvarligt, tog sig hem och larmade polis. Sannolikt skedde brottet ca kl 15 eller möjligen något senare. 

Det är angeläget att polisen får kontakt med eventuella vittnen till händelsen eller den eller de som tror sig ha uppgifter om ärendet. Ring 114 14 så kommer uppgifterna att tas om hand.

Strax före kl 16 har polisen gripit två unga män som nu är skäligen misstänkta för rån. Även om det nu finns två gripna i ärendet är det fortfarande lika angeläget att eventuella vittnen kontaktar polisen och berättar vad man sett eller tror veta om händelsen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.