12 februari 07:00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Thomas Agnevik. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 32 ärenden som rör Södermanlands län. Ingen har gripits. Fyra personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

23:40 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Repslagaregatan i Nyköping uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 50-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. Hans körkort blev också omhändertaget. Passageraren, en kvinna i 40-årsåldern, blev misstänkt för ringa narkotikabrott för eget bruk.

00:50 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Junivägen i Eskilstuna uppstod misstanke om drograttfylleri, olovlig körning, brott mot knivlagen samt ringa narkotikabrott för eget bruk mot föraren. Mannen i 40-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

Utöver detta har polisen haft tre viltolyckor utan personskador (vildsvin, vildsvin, rådjur) samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.