12 februari 13:49, Trafikkontroll, Västerbottens län

Urval av polisens arbete i trafiken under fredagseftermiddagen.

13:49 Åsele: Trafikkontroll på länsväg 365/riksväg 92, Älgsjö. Fem förare får ordningsbot för hastighetsöverträdelse. Den högsta uppmätta hastigheten är 96 km/h på en 70-sträcka. En förare får ordningsbot för att inte ha använt bilbälte.

13:38 Vilhelmina: Trafikkontroll i Meselefors. Tre förare får ordningsbot för hastighetsöverträdelse.

14:27 Lycksele: Trafikkontroll på E12, Kattisavan. En förare får ordningsbot för hastighetsöverträdelse efter att ha kört 99 km/h på en 70-sträcka.

Trafikkontrollen sker vid en utfart för att hålla nere hastigheten på sträckan. En olycka där en person avled inträffade för cirka ett år sedan vid en annan utfart i Kattisavan. Enligt patrull som utfört trafikkontrollen är det mycket trafik upp till fjälls just nu.

15:03 Norsjö: Vid stopp och kontroll av en personbil framkommer att föraren, en man i 45-årsåldern, saknar behörighet att köra bil. Förhör hålls och en anmälan gällande grov olovlig körning upprättas.

Trafikkontroller är en del i polisens arbete för att förhindra och förebygga trafikolyckor. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.