Uppdaterad 15 februari 11:22

13 februari 03:30, Våldtäkt, Umeå

Anmälan om våldtäkt i Umeå.

Vid klockan 03:30 natten till lördagen beordrades polisen till Väst på stan i Umeå med anledning av ett misstänkt brott. En kvinna anmäler att hon har blivit våldtagen utomhus av en okänd gärningsman.

Ingen person är frihetsberövad.

Polisen arbetar i ärendet. Den misstänkta brottsplatsen, strandpromenaden Väst på stan, har spärrats av och en undersökning av den ska utföras. Polisen håller också förhör.

Personer som har gjort iakttagelser i området vid den aktuella tiden uppmanas ringa polisen på telefonnummer 114 14.

 

Uppdatering söndag 210214 klockan 11:06:

Under gårdagen utförde polisen en teknisk undersökning av den avspärrade platsen på strandpromenaden Väst på stan. Vissa spår kunde säkras. Avspärrningen är därefter hävd.

Utredningsarbetet fortgår. Fortsatta förhör hålls med bland annat målsäganden samt andra personer som kan ha uppgifter att lämna. 

Polisen är fortsatt intresserade av iakttagelser. Har du sett något i området vid klockan 03:30 och tiden före och efter natten till lördagen den 13 februari. Ring polisen på telefonnummer 114 14.

 

Uppdatering 2020-02-15 klockan 11:19 av presstalesperson Åsa Mjörndal:

Polisen har under helgen vidtagit en rad utredningsåtgärder i samband med ärendet. Utöver ovanstående har bland annat har inkomna tips följts upp. 

– Det är i nuläget för tidigt att säga om händelsen har samband med ett tidigare våldtäktsärende i området, men det är något som vi tittar noggrant på, säger polisens förundersökningsledare Jenny Viksten. 

Det finns ännu ingen misstänkt eller frihetsberövad i ärendet.

– Vi har stor förståelse för att händelsen kan orsaka oro och det tar vi på yttersta allvar. Vi kan naturligtvis aldrig lämna några garantier på att brott inte ska kunna inträffa. Det gäller generellt oavsett om vi griper en gärningsperson eller ej. Det vi kan göra att utreda de brott som skett för att kunna lagföra en gärningsperson och vi har många resurser som arbetar med det, säger Jenny Viksten.

Polisen vill gärna ha in fler tips och iakttagelser i området klockan 03:30 och tiden före och efter natten till lördagen den 13 februari. Ring polisen på telefonnummer 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.