13 februari 08:01, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Sedan klockan 22:00 igår kväll har polisens regionledningscentral hanterat 76 ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits för misshandel i relation, se nedan. 14 personer har omhändertagits för fylleri, påverkan av narkotika, ordningsstörning eller i samband med handräckning.

22:29 Polisen larmades till området Berga i Linköping med anledning av ett rånförsök. En man i 45-årsåldern hade stämt träff med en person men istället dök två okända män upp. Mannen ska ha blivit hotad med ett tillhygge, slagen och sparkad. Mannen fördes till sjukhus för kontroll av sina skador. En utredning om försök till rån och grov misshandel är påbörjad. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

22:57 Polisen larmades till en lägenhet i Motala med anledning av en misstänkt misshandel i relation. En kvinna uppgav att hon hade blivit slagen i ansiktet av en man som hon lever i en relation med. Kvinnan hade skador men behövde inte uppsöka akutsjukvård. En man i 40-årsåldern greps misstänkt för misshandel i relation. Han fördes till polisstationen för förhör och anhölls därefter av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.