13 februari 08:01, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Sedan klockan 22:00 igår kväll har polisens regionledningscentral hanterat 72 ärenden som rör Södermanlands län. Två personer har gripits, se nedan. I övrigt har två personer omhändertagits för fylleri, påverkan av narkotika eller vid handräckning. Inga allvarliga brott mot person har kommit till polisens kännedom.

22:13 Polisen larmades till en byggarbetsplats på Arnö, Nyköping. Två obehöriga personer, den ena med en kofot i handen, hade setts inne på byggarbetsplatsen. Personerna sågs lämna i en bil som kördes vårdslöst. Polisen fick fatt på männen klockan 23:16 och de misstänks ha sprungit från bilen. Båda männen, som är i 20- och 25-årsåldern, greps. Mannen i 20-årsåldern misstänks för stöld och häleri. Mannen i 25-årsåldern misstänks för stöld, häleri och vårdslöshet i trafik. I bilen hittades misstänks stulna verktyg. Bilen togs i beslag.

02:18 Polisen larmades till ett flerfamiljshus i Årby, Eskilstuna. En boende hade hört ljud från källaren och misstänkte att det kunde vara pågående inbrott. Polisen anträffade brytmärken på en dörr i källaren men det fanns inga personer kvar. En anmälan om skadegörelse är upprättad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.