Uppdaterad 14 februari 14:45

13 februari 19:47, Olaga frihetsberövande/människorov, Östergötlands län

Uppdatering gällande människrov samt synnerligen grov misshandel.

Polisen Region öst har inlett en förundersökning gällande människorov samt synnerligen grov misshandel efter att en anmälare hört av sig till polisen och velat anmäla detta.

Flertalet utredningsåtgärder av vidtagits i ärendet och däribland kontakt med målsäganden.

För vidare information kontakta presstalesperson under söndagen.

UPPDATERING SÖNDAG:

Polisen har arbetat intensivt med ärendet under lördagen och söndagen. Åklagare och polis anser att det har framkommit uppgifter i utredningen som gör att man kan ifrågasätta vad som egentligen har hänt. 

Förundersökningen om människorov och synnerligen grov misshandel pågår fortfarande men ännu en misstanke har lagts till och utreds –falsklarm. Ingen person har frihetsberövats.

Igår, lördag, tog polisen emot en anmälan gällande människorov. En person kontaktade polisen och berättade att en man verkade ha förts bort mot sin vilja och skulle ha misshandlats. Det var oklart var mannen skulle befinna sig. Polisen påbörjade då ett arbete med att söka efter mannen.

Under kvällen fick polisen kontakt med mannen som då befann sig hos anhöriga på en mindre ort i Östergötlands län. Polisen åkte till platsen för att prata med honom och även ambulans kallades till platsen. Mannen kontrollerades av ambulanspersonal men behövde inte följa med till sjukhus för vård.

Utredningen fortsätter och mer information kommer att lämnas när det är möjligt.

SÖNDAG 14:45

Inga nya beslut har fattats i ärendet under dagen. Alla tre brottsrubriceringar är aktiva och förundersökningen pågår. Mer information lämnas så fort det är möjligt, trologtvis under måndagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.