Uppdaterad 17 februari 09:07

16 februari 19:24, Motorfordon, stöld, Norrköping

Skulle köpa semlor - fick bilen stulen.

18:05 Polis larmades till en bensinstation i Skärblacka, Norrköping, med anledning av en bilstöld. Anmälaren hade gått in på macken för att köpa semlor och då lämnat nycklarna kvar i bilen. När anmälaren sedan kom ut var bilen borta. Flera polispatruller involverades i ärendet och via bilens GPS kunde man spåra fordonet till en gata i området Nordantill i centrala Norrköping. Vid en närliggande bostad kunde polispatrull också gripa en person. Mannen, i 30-årsåldern, är i nuläget misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik samt grov olovlig körning. Polisen kommer genomföra olika åtgärder för att säkra bevis och föra utredningen vidare.

Uppdatering 17/2:

I samband med förföljandet kolliderade en polispatrull med en bilist från allmänheten. Föraren där, en man i 30-årsåldern, klarade sig oskadd och fick skjuts hem. Hans bil bärgades från platsen. Polispatrullen klarade sig också utan skador. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.