17 februari 07:05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.20 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har frihetsberövats.

00.04 samtal kom till polisen om att det verkade ha inträffat ett inbrott i en butik i Gamla staden, Norrköping. Polisen åkte till platsen och upptäckte en krossad glasruta. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott, då allt tyder på att någon har varit inne i butiken och stulit kontanter ur en uppbruten kassalåda. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och även spanat i omgivningarna. Det finns för närvarande ingen misstänkt.

00.51 polisen kallades till Helgagatan i Linköping där en person ska ha sett några misstänkta personer springa från en lastbil. Polisen åkte till platsen och vid en närmare undersökning visade sig att en lastbil har utsatts för ett försök till stöld genom att ett hål har skurits upp i kapellet. Inget saknas dock från lastbilen. Polisen har påbörjat en utredning om försök till stöld och spanat / spårat i omgivningarna utan att någon misstänkt har kunnat gripas.

00.53 polisen kallades till stadsdelen Östantill i Norrköping med anledning av misstänkt bråk eller misshandel. När polisen kommit till platsen och börjat undersöka vad som hänt kändes en tydlig doft av misstänkt narkotika varför en husrannsakan genomfördes. Polisen anträffade då en mindre mängd misstänkt narkotika som togs i beslag. En man i 30-årsåldern är misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav.

Förutom dessa händelser har polisen hanterat ett antal kontroller och viltolyckor.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.