Uppdaterad 26 februari 11:54

17 februari 13:38, Räddningsinsats, Trelleborg

Allvarlig olycka i Trelleborgs hamn.

En båt med grävskopa, med troligtvis tre personer ombord, har kantrat i hamnbassängen i Trelleborgs hamn. Polis är på plats och biträder Räddningstjänsten i räddningsarbetet. Skadeläget för besättningen är i nuläget okänt.

Uppdatering: Två personer är förda till sjukhus med ambulans efter olyckan. Händelsen utreds inledningsvis som en arbetsplatsolycka.

Uppdatering kl. 16.58: De båda personerna som är förda till sjukhus är enligt Region Skåne lindrigt skadade.

Uppdatering kl. 19.05: En person saknas efter haveriet.

Haveriplatsen är avspärrad.

Polisen utreder händelsen som en arbetsplatsolycka och utredningen är åklagarledd. Samverkan sker med Transportstyrelsen och Statens haverikommission.

Uppdatering 2021-02-26 kl 11.51

Under morgonen har en kropp bärgats från det kantrade muddringsfartyget i Trelleborgs hamn. Kroppen är identifierad som den ur besättningen som varit saknad sedan olyckan skedde. Anhöriga är underrättade.

Utredningen går nu vidare genom rättsmedicinsk undersökning av kvarlevorna samt platsundersökning av fartyget som ska lyftas upp ovan vattenytan så fort som möjligt. Danska och svenska myndigheter samverkar i utredningsarbetet.

Mediafrågor i ärendet hanteras av Ewa-Gun Westford

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.