18 februari 06:59, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 22:00-07:00.

Det har varit en natt med få ärenden i länet. En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan. Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte lett till någon misstanke om brott. 

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

00:01 Rattfylleri, Åre
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Åre centrum. Föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. Han misstänks för rattfylleri då han har 0,15 milligram alkohol per liter utandningsluft. 

00:15 Trafikbrott, Östersund
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Östra Odensala. Föraren får en ordningsbot efter att ha kört på en bussgata.

01:23 Knivlagen, Östersund
Polisen kontrollerar en person, en man i centrala Östersund. Mannen bär kniv och misstänks därmed för brott mot knivlagen. 

Övrigt: Fyra viltolyckor har skett i länet. En på E14 Hålland, Undersåker, Åre kommun, en på länsväg 323 Bräcke-Grötingen Bräcke kommun, en i Namn, Östersund kommun samt en på E45 Gremmelgård, Östersunds kommun. Det finns ingen uppgift om eventuella personskador. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.