18 februari 07:14, Stöld, Stockholm

På ett övernattningsställe i Vasastaden har polisen identiferat den man som är misstänkt för stöld av en mobiltelefon.

Stölden anmäldes i dag men skedde på samma plats den 16 februari 2021. I dag hörde brottsoffret ett ljudande larm som han förknippade med sitt mobiltelefonlarm. Ljudet kom från den sovsal flera personer sover i men ifrån en annan mans väska. Polisen kontaktades då båda männen hävdade att det var deras telefon.  

Polisen identifierade den man som är misstänkt för stöld samt höll förhör med honom, brottsoffret och ett vittne. Polisen har även utrett ägarförhållande över mobiltelefonen och det resulterade att den lämnades tillbaka till brottsoffret. 

Polisen gjorde klart utredningen på plats genom arbetssättet Snabbare lagföring. Det innebär att den misstänkte har fått informationen om var och när handlingarna finns att tillgå för honom. Han har även fått veta att det preliminära datumet för huvudförhandlingen i Stockholms tingsrätt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.