19 februari 06:50, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 40 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

02:29 Polisen larmades till ett bilföretag på Norra Svedengatan i Linköping på grund av ett aktiverat inbrottslarm. Flera personer tog sig in på företaget och stal en bil som de lämnade platsen i. Flera polispatruller involverades i ärendet och åkte till adressen, men inga misstänkta gärningsmän fanns kvar. En polispatrull som befann sig på E4 fick visuell kontakt med den stulna bilen som kördes i hög hastighet i riktning mot Norrköping. Polispatrullen åkte efter bilen men sedan tappades den visuella kontakten med bilen, i nuläget är ingen frihetsberövad i ärendet. Händelsen rubriceras som grov stöld. Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.