Uppdaterad 02 februari 11:20

02 februari 07:55, Trafikolycka, Motala

En skolbuss och en lastbil har kolliderat på riksväg 50, Medevi utanför Motala.

07:37 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till riksväg 50, Medevi, norr om Motala med anledning av en trafikolycka. Enligt initiala uppgifter har en lastbil och en skolbuss kolliderat.

07:56 Första polispatrull är på plats.

08:04 polisen har två patruller på olycksplatsen, ytterligare två patruller är på väg. Riksväg 50 är helt avstängd tills vidare. Det råder svår halka på riksväg 50. Polisen rekommenderar trafikanter att undvika riksväg 50. Läs mer om trafikläget på trafikverkets hemsida.

08:16 Enligt uppgifter från platsen ska barnen snart vara evakuerade från skolbussen. Av de rapporter polisens presstjänst fått ska det enbart röra sig om lindriga skador. I nuläget är det oklart hur många som kommer att behöva föras till sjukhus med ambulans.

08:24 olycksplatsen är belägen på riksväg 50, omedelbart söder om den södra infarten till Medevi, (länsväg 1084).

08:26 det är flera kilometer långa köer fram till olycksplatsen.

08:39 Ingen person ska ha behövt uppsöka sjukvård med ambulans.

08:49 De personskador som uppstått har handlat om lindriga sårskador och dessa plåstrades om på plats.

09.00 nu är vägen fri och fullt farbar igen. Polisen har lämnat platsen. Det är fortfarande mycket halt men Trafikverket är på väg för halkbekämpning.

11:19 Här är en sammanfattning av olyckan:

Två lastbilar och en minibuss (som transporterade skolbarn) var inblandad i olyckan. Den ena lastbilen kolliderade med minibussen som ska svänga. Minibussen trycks då in i mötande körfält och kolliderar med en mötande lastbil.

En av lastbilsförarna misstänks för att inte ha anpassat avstånd till framförvarande fordon. Den misstänkte är en man i 50-årsåldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.