Uppdaterad 20 februari 08:05

20 februari 04:45, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens händelser.

04:45 Lugnt i länet
Inget att rapportera.

Uppdatering klockan 07:29 (av Elisabeth Glaas, presstalesperson)

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:26 Trafikolycka, Luleå
Polis kallas till Notviken med anledning av en singelolycka. Enligt initiala uppgifter har en personbil kört in i en stolpe. Två personer färdades i bilen, de fördes till sjukvård med ambulans. Polis ska upprättta en anmälan.

00:47 Rattfylleri, Boden
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Bosvedjan. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 25-årsåldern, är påverkad av alkohol. Han blåser positivt i polisens sållningsinstrument och tas med för ytterligare provtagning. Föraren saknar körkort. Förhör hålls och anmälan gällande misstänkt rattfylleri och grov olovlig körning ska upprättas.

02:18 Rattfylleri, Kiruna
Polis kontrollerar en personbil vid en rondell vid Tuolluvaara, Kiruna. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av alkohol. Provtagning utförs och en anmälan upprättas.

Tre viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckorna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.