20 februari 07:05, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:29 Trafikbrott, Östersund
Polis stoppar och kontrollerar en a-traktor i Odenskogs industriområde i Östersund. Föraren, som är en tonåring, använder handhållen mobiltelefon under färd. Vårdnadshavare kontaktas och en anmälan upprättas gällande användande av mobiltelefon under färd.

00:01 Trafikolycka, Åre
Polis kallas till Järpen med anledning av att två a-traktorer är inblandade i en olycka. Ambulanspersonal utför kontroll på plats. Enligt uppgift fördes ingen till sjukvård. Polis utfärdar en ordningsbot (böter) till ena föraren som inte anpassat avstånd till framförvarande fordon.

03:27 Rattfylleri, Östersund
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Odenslund, Östersund. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 30-årsåldern, är påverkad av narkotika. Provtagning utförs och anmälan upprättas gällande misstänkt rattfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt brott mot knivlagen. De två passagerarna, som är en man och en kvinna i 30-årsåldern, misstänks för ringa narkotikabrott innehav.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.