20 februari 08:14, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

07.10 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits, två har omhändertagits och två har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.48 polisen fick samtal om att en person i en bostad i stadsdelen Fröslunda kunde behöva hjälp. Polisen åkte till adressen och träffade då på en kvinna som misstänks ha blivit misshandlad. Polisen påbörjade därför en utredning om misshandel. Den drabbade är en kvinna i 40-årsåldern och hon kan ha blivit utsatt för stryptag så att hon haft svårt att andas.

Polisen träffade på en misstänkt man i bostaden och han greps som misstänkt för misshandel i relation. Han är inte identifierad. Polisen fortsätter utredningen med att förhöra den drabbade kvinnan och även med mannen som också ska, om möjligt, identifieras.

04.37 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Katrineholm uppstod en misstanke om drograttfylleri på föraren, en man i 25-årsåldern. Han fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott genom eget bruk. Han frigavs efter förhöret.

05.23 i samband med en rutinmässig kontroll av en person i centrala Katrineholm uppstod misstanke om ringa narkotikabrott genom eget bruk. en man i 25-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör. Frigavs efter förhöret.

Förutom dessa händelser har polisen arbetat med ett antal kontroller av olika slag, suicidärenden och berusade personer.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.