Uppdaterad 21 februari 10:53

21 februari 06:00, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens händelser.

03:30 Lugnt i länet
Inget att rapportera.

06:00 Lugnt i länet
Inget att rapportera.

Uppdaterad kl 07:28 (av Elisabeth Glaas, presstalesperson)

01:47 Rattfylleri, Gällivare
Polis stoppar och kontrollerar en personbil på Malmbergsleden i Gällivare. Föraren misstänks för rattfylleri och provtagning utförs. Då föraren är under 18 år kontaktas vårdnadshavare. Föraren misstänks även för olovlig körning. Anmälan ska upprättas och bilnycklarna omhändertas med syfte att förhindra brott.

Tre viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckorna.

Polis har även hanterat ärenden relaterat till psykisk ohälsa.

Uppdatering kl 10:38 (av Elisabeth Glaas, presstalesperson)

Under gårdagskvällen, från 22-tiden, letade polis en stulen bil i Luleå.

I samband med att polisen letade efter den stulna bilen stoppades och kontrollerades en personbil. I den färdades tre personer.

Föraren, en man i 30-årsåldern, misstänks för rattfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk och grov olovlig körning då han saknar körkort.

Bilens passagerare, en man och en kvinna i 25-årsåldern, misstänks för ringa narkotikabrott innehav. I den manliga passagerarens ägo hittades misstänkt stöldgods, vilket gör att han även misstänks för stöld alternativt häleri. Han omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

Den stulna bilen anträffades dock inte.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.