Uppdaterad 21 februari 08:37

21 februari 08:22, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07.43 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och sju har fått följa med för provtagning och förhör med anledning av misstanke om drogpåverkan.

00.27 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på länsväg 500 i Bredaryd uppstod misstanke om rattfylleri och en man i 30-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

00.47 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Hullaryd, Aneby uppstod misstanke om grov olovlig körning på en pojke i övre tonåren som körde en A-traktor. Pojkens föräldra kallades till platsen och de hämtade både sonen och traktorn.

01.27 polisen fick samtal från en person i Vaggeryd som upptäckt stöld av bränsle från tre motorredskap. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld av diesel till ett ungefärligt värde av fyratusen kronor.

01.55 polisen kallades till en bostad i Ekhagen, Jönköping med anledning av eventuellt sjukdomsfall. Polisen åkte till platsen tillsammans med ambulans. Fyra personer som misstänks ha varit drogpåverkade fick följa med polisen för provtagning och förhör, misstänkta för ringa narkotikabrott genom eget bruk.

02.11 en polispatrull meddelade till regionledningscentralen att en bilist vägrade stanna på polispatrullens tecken. Bilisten körde i hög fart på länsväg 818 i riktning mot Sävsjö. Det var mycket halt på vägen och polisen tvingades att sakta ner för att undvika olycka och därmed förlorades kontakten med den flyende bilisten. Klockan 02.25 anträffades den eftersökta bilen tom nerkörd i ett dike. Polisen påbörjade spårning med hund och 02.36 hade en person anträffats i spåret från den avkörda bilen. Personen, en man i 20-årsåldern, satte sig till morvärn när han skulle omhändertas och ha blev då hundbiten, sprayad med pepparspray och belagd med handfängsel. Han fördes sedan till polisstationen för provtagning och förhör, varefter han frigavs. Han är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, rattfylleri och våldsamt motstånd.

02.13 polisen fick uppgift om att ett inbrottslarm hade utlöst i en butik på Storgatan i Nässjö. Det visade sig ha varit inbrott och en glasruta var krossad. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och en brottsplatsundersökning är genomförd. Det finns i nuläget ingen misstänkt för stölden och det är inte klarlagt vad som kan ha stulits.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.