21 februari 10:47, Räddningsinsats, Uddevalla

Stor räddningsinsats man på isen utanför Ljungkile.

Larm inkom till polisen om en man i 30-årsåldern på Isen utanför Ljungkile. Isen bedöms som mycket svag och bitvis råder öppet vatten.
Mannen iakttogs först när han var ca 300 meter från land och han gick från Lyckorna i sydlig riktning.
Sos Alarm tog kontakt med JRCC (Sjöfartsverkets nationella sjö- och flygräddningscentral) som blev informerade om ärendet. Flera polisiära resurser togs i anspråk bland annat polisens helikopter som fick delta i sökandet efter mannen. Mannen hittades efter en stunds sökande han var då i höjd med Flatholmen ca1-1,5 km ut från fastlandet. Helikoptern försökte nå mannen via dess högtalarsystem dock utan att få kontakt med mannen. Enligt JRCC så var ett större fartyg på väg att passera i farleden utanför mannens position.   
Mannen förstod att polishelikoptern försökte nå honom och han ringde slutligen in till polisens ledningscentral för att få kontakt.

Mannen kunde lyckligtvis dirigeras iland på ett säkert ställe där han mötte en polispatrull och fick vara med om ett konstruktivt resursförklarande samtal. 

Polisen vill å det starkaste varna från att gå ut och beträda svaga isar, är man osäker är det bäst att avstå.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.