23 februari 07:00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 40 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:01 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till riksväg 53, i höjd med Stenkvista i Eskilstuna. Förbipasserande hade sett en bilbrand och larmade då SOS. Bilen stod parkerad på en parkering och det fanns inga personer i närheten av branden. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

01:52 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Sockengatan i Trosa med anledning av en brand. Det var en matvagn som brann. Enligt vittnesuppgifter ska ingen person ha setts i närheten av vagnen när vittnet såg att det kom rök från matvagnen. Vad som har orsakat branden är oklart, men polisen misstänker inget brott. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.