Uppdaterad 23 februari 20:52

23 februari 20:28, Rån, försök, Göteborg

Två eventuella rånförsök i centrala Göteborg under kort tid.

Två 7-eleven butiker har på kort tid haft besök av en maskerad man som uttalat att han ska genomföra ett rån, han har sedan uppgivit att han skojat och lämnat butiken (Första tillfället).

Kl 19.22: Larm till polisen om ett rånförsök på 7-eleven, Östra Hamngatan. Mannen försvinner utan att få med sig något. Händelsen inträffar ca 20 minuter före det att polisen larmas.

Kl 19.27: Larm till polisen om ett rånförsök mot 7-eleven, Kungsportsplatsen. Mannen försvinner och får med sig en Red Bull.  

Mannen beskrivs på samma sätt i båda fallen. Han har även uppgivit att han var beväpnad. Inga fysiska personskador i något fall men personalen uppges blivit chockade. Ordningsvakter har snabbt varit på plats i båda fallen.

Gärningsmannen eftersöks men har inte gripits. Bedömningen av polis på plats är att händelsen på Östra Hamngatan ska bedömas som försök till rån och händelsen vid Kungsportsplatsen som rån.    

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.