24 februari 06:30, Sammanfattning natt, Hallands län

Nedan följer en sammanfattning från nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler till kvällen kommer Anna Göransson.

00:18 Stöld, Halmstad.
Polisen fick larm om att två personer stal däck från en bil på Andersbergsringen i Halmstad. Enligt inringare hade gärningsmännen använt domkraft och hissat en bil och därefter lämnat platsen i en bil. Polispatrull åkte till platsen och kunde konstatera att en bli saknade katalysator. gärningsmännen eftersöktes tyvärr utan resultat. Anmälan skrevs och målsägaren kontaktades.

01:08 Försökt till stöld ur fordon, Edvardsväg, Falkenberg.
En anmälare kontaktade polisen och anmälde att någon slagit sönder rutan på dennes bil. Anmälaren var initialt övertygad om att någon skjutit sönder bilrutan.
Polis åkte till platsen och fastställde att rutan var trasig och upprättade en anmälan om försök till stöld ur fordon. Ingen gripen.

01:27 Trafikbrott, Brogatan, Halmstad.
Polis stoppade en ung man som cyklade utan belysning. Mannen som var berusad fick motta en ordningsbot för brottet. Under kontrollen av mannen och hans cykel förstod patrullen att han var så berusad att han svårligen kunde ta hand om sig själv så han fick omhändertas enligt LOB (Lagen om omhändertagande av berusad person) och fick sova ruset av sig på polisstationen.   
 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.