Uppdaterad 25 februari 07:18

24 februari 20:25, Brand, Mjölby

Brand i lägenhetshus.

20.16 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i en lägenhet på Prästgårdsliden. Enligt larmet skulle en smäll ha hörts och därefter skulle en brand ha uppstått i en lägenhet.

20.18 Polis på plats.

20.24 Räddningstjänsten har påbörjat släckningsarbetet på platsen.

20.57 Polisen arbetar nu med att prata med boende och andra i området för att få en bild av vad som kan ha hänt på platsen.

Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse och platsen har spärrats av.

21.05 En person, lägenhetsinnehavaren, har gripits och är i nuläget misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen.

Uppdatering torsdag:

07:18 Personen som greps under onsdagen har släppts under natten men misstanken kvarstår och rubriceringen är fortsatt allmänfarlig ödeläggelse. Under natten har också det nationella bombskyddet varit på plats för att säkerställa att det är riskfritt att vistas i huset. I nuläget har man inte kunnat konstatera eller se spår av att en explosion eller liknande har inträffat. Den berörda lägenheten är fortsatt avspärrad eftersom den kriminaltekniska undersökningen kommer fortsätta under dagen idag. Övriga lägenheter är det tillträde till.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.