26 februari 06:51, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Björn Öberg. Till kvällen kommer Dennis Johansson Strömberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 58 ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se nedan). Åtta personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

22:10 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Rättaregatan i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 25-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

05:33 Polis larmades till området Västra Valla i Linköping med anledning av en pågående cykelstöld. Polispatruller på plats lyckades lokalisera en misstänkt och mannen, i 35-årsåldern, kunde också gripas. En anmälan om stöld kommer skrivas.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, två viltolyckor,  psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.