Uppdaterad 27 februari 15:33

27 februari 07:57, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr.

22:06. Misshandel, Göteborg
En väktare i en affär ringer och uppger att en man har blivit slagen av ett antal killar i 15-års åldern. En patrull åker till platsen. Killarna har då lämnat. Inga uppgifter om allvarliga skador. Patrullen skriver en anmälan om misshandel.

22:03, försök till mord/dråp, skadegörelse, Vårgårda
Vi får in ett larm om att en man har förstört en kortläsare på polisstationen i Vårgårda. Mannen ska sedan ha rört sig ner mot centrala delarna av Vårgårda med en yxa och hotat allmänhet samt viftat med yxan. Ingen har dock kommit till skada. En ensampatrull kommer först fram till mannen. Han gör i samband med att polisen kommer fram ett utfall med yxan. Polisen backar undan. Mannen kan senare gripas i föräldrarnas hem och är nu anhållen misstänkt för försök till mord alternativt dråp samt skadegörelse.

Uppdatering kl. 15:30 Brottsrubriceringen är under dagens utredningsarbete ändrad från försök till mord/dråp till grovt hot mot tjänsteman.

22:25, vapenlagen, Lidköping
Vi får in ett larm om en A-traktor som brinner på riksväg 44 vid Mellby. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Det är mycket folk och stökigt. A-traktorn bärgas. I fordonet anträffar patrullen en ”soft air gun”. De skriver en anmälan om brand utan misstanke om brott samt vapenbrott.

23:20, rattfylleri, Kungälv
En patrull stoppar en bil på Marstrand. Föraren tas med för kontroll misstänkt för rattfylleri.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.