03 februari 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson.

22.41 Mariestad, inbrottsstöld
Vid Insiktsvägen griper polisen en man i 30-årsåldern som gjoprt inbrott i ett garage. Under pågående inbrott blir han påkommen av ägaren och försöker då hugga ägaren med något vasst. Polisen kommer till platsen och mannen grips misstänkt för stgöld genom inbrott, misshandel och försök till grov misshandel.

03.57 Kungälv, grov stöld
I Kungälv vid ICA-lagret är det personer som uppträder märkligt och en allmänhet misstänker att något är på gång. Personerna hoppar in i en skåpbil och en vanlig personbil och åker från platsen mot Göteborg. Allmänheten ringer till polisen och lämnar uppgifter om bilarna och personerna. Vid Lundbytunneln får polisen syn på de båda bilarna och de stoppas. I skåpbilen anträffas flera nya Michelindäck som misstänks vara stulna. I de båda bilarna färdades fyra personer som alla greps misstänkta för grov stöld.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.