03 februari 07:12, Sammanfattning kväll och natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.37 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen kontroller utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men tre har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.49 SOS-larm till polisen om brand i byggnad i Finspång. Polisen åkte till platsen och det visade sig att en villa var helt övertänd. Brandorsaken kommer att utredas av polisen senare, under tiden blri villan avspärrad. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet och en man i 60-årsåldern är misstänkt.

01.00 i samband med en fordons- och förarkontroll i stadsdelen Ryd i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri på föraren, en man i 25-årsåldern. Han fick följa med för provtagning och förhör.

01.09 i samband med en fordons- och förarkontroll i stadsdelen Ryd i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri på föraren, en kvinna i 20-årsåldern. Hon fick följa med för provtagning och förhör. 

02.35 i samband med en kontroll i Vasastaden blev en kvinna i 30-årsåldern misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk. Hon fick följa med för provtagning.

05.50 samtal till polisen om inbrott i kontorslokaler i Viberga, Finspång som ska ha skett under natten. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. Polisen har också genomfört en brottsplatsundersökning på brottsplatsen. Tjuven/-arna har brutit upp ett kassaskåp i vilket det troligen förvarade kontanter. Oklart värde.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.