Uppdaterad 03 februari 20:55

03 februari 18:46, Rån, försök, Linköping

Rånförsök mot butik i Vasastaden.

17:57 Polisen larmades till Vasastaden i Linköping med anledning av ett rånförsök mot en butik på Sparregatan.

Två personer kom in i butiken. De var maskerade över ansiktet. De ska ha hotat personalen med ett tillhygge men lämnade butiken springandes i olika riktningar. De fick inte med sig något rånbyte. Ingen person kom till fysisk skada.

Flera polispatruller beordrades omgående till området för att söka efter gärningspersonerna som beskrivs vara mörkklädda män med svart maskering över ansiktet.

18:40 Polisen fortsätter söka efter gärningspersoner. Polisens hundförare med hund finns på plats. Det finns ännu ingen misstänkt. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som kan ha uppgifter att lämna som kan sättas i samband med rånförsöket.

20:20 Polisen har avslutat sökandet efter gärningspersoner på plats i Vasastaden. Det finns ingen misstänkt. En utredning om rånförsök är påbörjad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.