04 februari 06:56, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 50-tal ärenden mellan kl 22 och 06. De två ärenden som sticker ut mest:

Vid midnatt rapporterade en polispatrull till ledningscentralen att de hade fått tag i en man som misstänktes för köp av sexuell tjänst. Detta hade hänt i centrala Norrköping. Mannen är i 25-årsåldern. Polisen höll förhör, tog uppgifter för en anmälan och dokumenterade omständigheterna. Kvinnan i 20-årsåldern som han köpte sex av är att betrakta som vittne. När mannen konfronterades med misstankarna försökte han springa från polisen, men blev infångad. Polisen använde OC-sprej vid ingripandet och belade mannen med handfängsel.

04.47 Polisen fick samtal om en okänd man som hade tagit sig upp på balkongen till en bostad i Norrköping och slagit sönder en fönsterruta. Mannen konfronterades av de som bor i bostaden och lämnade då platsen, men han fanns kvar när polis kom dit. Mannen togs med för tillnyktring, ej gripen. Han är misstänkt för grovt hemfridsbrott och ringa narkotikabrott. Mannen är i 20-årsåldern.

I övrigt har polisen hanterat rutinärenden, åkt på larm från allmänheten, etc.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.