05 februari 09:04, Motorfordon, stöld, Norrköping

Stöld ur BMW-bil upptäcktes under morgonen.

På fredagsmorgonen, vid 07-tiden, upptäcktes en stöld ur en BMW-bil som stod parkerad i området Haga i Norrköping. Brottet ska ha skett under natten eller morgonen.

Ratten och instrumentpanelen stals. Någon, eller några, hade krossat en ruta för att ta sig in i bilen.

Under fredagsmorgonen genomfördes en brottsplatsundersökning.

Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om personer som har uppträtt avvikande eller misstänkt i området Haga under natten samt morgonen och som kan sättas i samband med händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Råd för att minska risken för stölder:

* Parkera bilen på ett upplyst ställe eller i garage.

* Komplettera bilen med en godkänd rattkrycka, som ett extra mekaniskt stöldskydd och se till att den täcker krockkudden. Även bilar med key-less system kan kompletteras med godkänd rattkrycka, så att tjuven inte kan köra bilen vid elektronisk nyckelkopiering.

* DNA-märk dina bildelar, dekaler medföljer när man köper MärkDNA. Använd dekalerna så det syns att din bil är märkt med MärkDNA.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.