06 februari 06:52, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson.

Kl 01.03 Tjörn, Misstänkt drograttfylleri mm
En polispatrull meddelar att de försöker stoppa en personbil vid länsväg 723, Kållekärr. Bilen som visar sig vara en sk A-traktor färdas i hastigheter över 100 km/h, vägrar stanna och färdas mot Skärhamn. Strax efter Strandvägen rapporterar patrullen att bilen stannat och att flera personer springer.

Två pojkar, kan snabbt frihetsberövas. Föraren och en till. I traktorn så uppges det även ha befunnit sig tre flickor. Föraren medtogs misstänkt för provtagning, misstänkt för drograttfylleri. Den andra pojken överlämnas till föräldrar. Inga brottsmisstankar mot flickorna. Utöver misstanke om drograttfylleri kan föraren misstänkas för olovlig körning, ej stannat på polismans tecken och troligen även div. trafikbrott i övrigt. Inga kända personskador. A-traktorn tas i beslag.

Kl 01.36 Mark, misstänkt rattfylleri mm
En polis patrull försöker stoppa en personbil på Varbergsvägen, riktning Horred. Bilen vägra först stanna men kör sedan av vid en bensinstation i Horred. Föraren vägra sedan att gå ur bilen men polisen får ut föraren, en man. Efter viss efterforskning så omhändertogs mannen för överlämnande till sjukvården. Han är dock fortfarande misstänkt för rattfylleri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.