Uppdaterad 06 februari 14:37

06 februari 13:04, Ordningslagen, Motala

Isracing med hundratals i publiken fick avslutas.

Polisen har varit på plats vid Knäppeviken i sjön Boren i Motala där det arrangerades isracing med speedwaymotorcyklar under lördagen. Under pandemin är det inte tillåtet med några offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Undantaget med upp till 300 deltagare gäller för sittande publik med minst en meters avstånd mellan varandra, och att det i övrigt skapas förutsättningar för deltagarna att hålla avstånd. Två personer i samma sällskap får dock placeras närmare varandra än en meter.

När polis kom till platsen räknades det till mellan 300 och 400 personer i publiken. En del spontanbesökare fanns också där som åkte skridskor eller grillade.

Polisen gjorde bedömningen att isracingen var en offentlig tillställning, och när de som var engagerade i isracingen förstod det olämpliga i arrangemanget så insåg de själva att evenemanget behövde avslutas och att publiken behövde lämna.

Något formellt myndighetsbeslut från polisen om att upplösa tillställningen fattades inte, och därmed har ingen anmälan om brott mot ordningslagen upprättats i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.