07 februari 08:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hittills detta dygn hanterat cirka 45 ärenden. Två personer har gripits, se notiser nedan.

00.59 Polis larmades till en adress i Mantorp. Flera män ska ha tagit sig in i en bostad och hotat de personer som fanns där. Polisen sökte efter de misstänkta med flera patruller, men fick inte tag i dem. Ingen ska ha skadats allvarligt fysiskt i samband med händelsen. En förundersökning om försök till grov utpressning har inletts. Polisen har inga ytterligare kommentarer om ärendet i nuläget.

03.39 Polis larmades om bråk i en bostad i Skänninge. Polis kom dit och det visade sig att en man hade varit våldsam mot en närstående kvinna. Mannen greps, misstänkt för misshandel i relation. Han var vid 07.30 fortfarande formellt gripen. Kvinnan var inte i behov av ambulans.

05.36 Det kom larm från en återvinningscentral i Kallerstad, Linköping. Via övervakningskamera kunde man se en person som hade tagit sig in på det inhägnade området. Personen hade sedan lämnat platsen. Polisen stoppade och kontrollerade flera bilister i området. Vid 06.10 stoppades en man som blev misstänkt för inbrottet. Han hade brytverktyg med sig, som polisen tog i beslag. Mannen är i 45-årsåldern.

Utöver detta har polisen bland annat åkt på flera larm om bråk och misshandel, men där ingen har gripits eller behövt föras till sjukhus.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.