01 januari 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

Har varit mycket att göra och här är några siffror på vad polisen har fått arbeta med under kvällen/ natten i hela regionen:

250 ärenden med smällare/ raketer inblandade
9 st personrån
39 st omhändertagna för fylla
103 anmälningar är skrivna av yttre personal kopplade till ärenden som inkommit till RLC.

18.23 Halmstad, butiksrån.
En butik på Pilefeltsgatan rånas av två maskerade personer som sedan springer från platsen i riktning mot ICA. I samband med rånet tryckte personalen på överfallslarmet varför både väktare samt polis åkte dit. En av rånarna hade ett vapenliknande föremål i sin hand. En av rånarna försöker få upp kassan men lyckas inte utan de får bara med sig några paket cigaretter. Hundpatrull söker efter spår i området men det ger inget resultat, ingen gripen.

02.14 Varberg, försök till mord.
En man blir knivhuggen på Klostervägen varför polis samt ambulans till platsen. I samband med bråket så är det en annan person som lyckades ta kniven ifrån gärningsmannen och skadade sig då i sin ena hand. Den knivskadade mannen som är i 20 års åldern får åka med ambulansen till sjukhus för vård, inget livshotande. Gärningsmannen kan gripas i närheten och får åka med till stationen för vidare förhör.

05.04 Halmstad, mordbrand.
Börjat brinna i en dyn box på balkongen och familjen som bor där tog sin tillflykt ut på gatan. Räddningstjänst samt polis till platsen och branden kan då släckas. Enligt räddningstjänst rådde det mycket stor spridningsrisk och den troliga brandorsaken är att förlupen raket har startat branden. Ingen kom till fysisk skada, balkongen spärras av för en teknisk undersökning och en anmälan skrivs.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.