01 januari 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

Har varit mycket att göra och här är några siffror på vad polisen har fått arbeta med under kvällen/ natten i hela regionen:

250 ärenden med smällare/ raketer inblandade
9 st personrån
39 st omhändertagna för fylla
103 anmälningar är skrivna av yttre personal kopplade till ärenden som inkommit till RLC.

21.02 Göteborg, blåljussabotage.
Poliser beskjuts av raketer på Näverlursgatan men dess bättre kommer ingen till skada. Flera patruller till platsen men ingen kan gripas i nuläget.

22.04 Trollhättan, allmänfarlig vårdslöshet.
Brinner på en balkong på Slåttervägen varför ambulans, polis samt räddningstjänst kallas dit. Visar sig att det är marschaller som brunnit och spridit sig till något som förvarades på balkongen. Branden släckt och ingen kom till fysisk skada, en anmälan skrivs.

22.30 Mölndal, synnerligen grov misshandel.
En 20 åring man blir knivhuggen av en okänd person på Gladiolusgatan. Han har inte blivit av med något vad han kan komma ihåg. Ambulansen kör honom till Sahlgrenska för vård. Enligt uppgifter från sjukvården är han lindrigt skadad. Ingen gripen i nuläget och en anmälan skrivs.

22.40 Stenungsund, allmänfarlig vårdslöshet.
Brinner på ett garagetak på Hamburgvägen varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Någon försöker släcka branden på egen hand när räddningstjänst anländer. Branden släcks och en anmälan skrivs. Oklart i skrivande stund vad som förorsakat branden. Tekniker är beställt för en platsundersökning.

23.24 Göteborg, personrån.
En man i 30 års åldern blir hotad av en annan man med kniv vid Lilla Bommen. Målsägande blir av med sin mobiltelefon och rånaren springer från platsen, ingen gripen.

00.15 Bengtsfors, misshandel m.m.
Ett flertal personer bråkar i Billingsfors varför polis larmas till platsen. Bråket uppstod i samband med att de började skjuta raketer på platsen. Polis skriver anmälan om olaga hot, misshandel samt allmänfarlig vårdslöshet.

00.22 Lidköping, blåljussabotage.
En kille, 18 år, som skjutit smällare mot polis i området Nya Staden får åka med till stationen för att sova ruset av sig, en anmälan skrivs.

00.22 Göteborg, personrån.
En man blir rånad på sin mobiltelefon samt kontanter på Prinsgatan/ Linnégatan. Polis till platsen men ingen person påträffas som kan sättas i samband med själva händelsen. Mannen hjälps hem till bekanta och en anmälan skrivs.

01.38 Göteborg, grov misshandel.
På Norra Gubberogatan blir en man i 18 års åldern knivhuggen i benet i trappuppgången. En objuden gäst försökte ta sig in i en lägenhet där ett nyårsfirande pågick. I samband med detta blir en av de som stod för festen stucken i benet av den objudna gästen som sedan försvann från platsen. Den skadade personen undersöktes av ambulansen på platsen och behövde inte åka med för sjukhusvård, en anmälan skrivs.

01.55 Göteborg, personrån.
En man blir omringad av flera personer på Aschebergsgatan och i samband med detta är det någon som tillgriper hans mobiltelefon. Polis söker av närområdet men utan resultat, en anmälan skrivs.

02.20 Trollhättan, skadegörelse genom brand.
Flera bilar brinner på Kronogården varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Visar sig att det är två bilar som brinner och släcks av räddningstjänsten, ingen gripen.

02.49 Vara, trafikolycka.
En bil kör av vägen och hamnar på taket. Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen. Visar sig ha varit 5 personer i bilen i samband med olyckan. En av dem får åka med ambulansen till sjukhus för vård, oklart skadeläge.

03.11 Borås, personrån.
En man i 20 års åldern blir rånad på sina tillhörigheter på Annelundsmotet. Han blöder i ansiktet i samband men vet inte om detta skedde i samband med rånet. Rånarna springer sedan i riktning mot Annelundsparken men ingen påträffades där av patrull vid kontroll. Polis kör hem målsägande till sin familj då han inte behövde uppsöka sjukhus.

04.02 Trollhättan, hot mot tjänsteman m.m.
En bil har kört av E45:an och hamnat i diket. Ledig polis på väg hem stannar till och kan då se hur någon springer från platsen. Patrull som kommer till platsen springer efter personen och kan till slut gripa honom. I samband med gripandet hotar den misstänkte poliserna med en kniv varför man använde ”pepparspray” för att kunna lugna ner honom. Mannen som är i 20 års åldern är misstänkt för rattfylleri, hot mot tjänsteman, vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycka. Mannen får åka med till stationen för vidare utredning.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.