01 januari 08:27, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon och gott nytt år! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 115 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:35 Polis larmades till en bostad i Fröslunda, Eskilstuna, med anledning av ett bråk. En man, som är i 50-årsåldern, greps misstänkt för våldtäkt och misshandel. Senare anhölls mannen, ärendet är åklagarlett. Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget.

01:10 Polis påträffade en man i centrala Strängnäs som berättade att han under hot hade blivit rånad på kontanter. Händelsen rubriceras som grovt rån alternativt rån. Händelsen ska utredas. Ärendet är åklagarlett. Under natten eller morgonen har ingen gripits misstänkt för brottet. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

Polisen har under kvällen och natten fått ett flertal samtal om höga smällar från olika platser i länet. De allra flesta samtalen har gällt minderåriga som har kastat smällare och skjutit raketer på ett vårdslöst och hänsynslöst sätt. Detta leder till stor otrygghet och kan även leda till allvarliga person- och egendomsskador. Polisen uppmanar vårdnadshavare att ta sitt föräldraansvar och kontrollera vad deras barn gör ute på kvällar och nätter. Polisen har för avsikt att i möjligaste mån ingripa mot detta och beslagta och förverka fyrverkerier som anträffas i samband med lagbrott.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.