10 januari 03:36, Trafikbrott, Järfälla

En polispatrull har försökt stoppa en bil i Kallhäll. Bilföraren har inte velat stanna och i samband med detta kört in ett träd.

En polispatrull har mött en bil i Kallhäll som de vill kontrollera. Bilföraren vill inte stanna och efter ett kortare förföljande kör bilen in i ett träd på Källtorpsvägen i Kallhäll.

Bilföraren och passageraren är båda 16 år och föraren misstänks i nuläget för olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri.

Föraren i bilen har allvarliga men inte livshotande skador. Passageraren har lindriga skador. Båda är förda till sjukhus.

Olycksplatsen på Källtorpsvägen är avspärrad för teknisk undersökning.

Enligt rutin när polis är inblandad i en olycka görs också en anmälan till Särskilda åklagarkammaren för att en åklagare ska titta på polisens agerande i en separat utredning. En sådan anmälan är också gjord i detta ärende.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.