10 januari 07:17, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har i Umeå utfärdat sju böter för trafikbrott, varav fyra böter gällde onödigt störande körning (två bilister och två a-traktorförare). En bilist i Storuman har bötfällts för detsamma.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:20 Motorfordon anträffat stulet, Skellefteå
En patrull uppmärksammar en stulen bil på en adress i Skelleftehamn. Ingen person finns på platsen. Bilen tas i beslag och tilläggsanmälan skrivs.

00:25 Rattfylleri, Umeå
Polis beordras till Tomtebo efter samtal om en dikeskörd a-traktor. Patrullen medtar föraren, som är minderårig, för provtagning. Anmälan gällande rattfylleri upprättas och vårdnadshavare kontaktade.

00:52 Skadegörelse, Umeå
Polisen får samtal om personer som sparkar på en busskur på Tomtebo. Personerna har lämnat platsen innan patrullen kommer dit. Det uppges vara mindre skador på busskuren. Patrullen upprättar anmälan.

02:27 Misshandel, Lycksele
Polis beordras till en adress i Lycksele med anledning av en misshandel. En kvinna misstänks ha misshandlat en man. Kvinnan och mannen har en relation. Patrullen håller förhör och upprättar anmälan.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckorna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.