10 januari 11:13, Misshandel, grov, Arboga

Man gripen för misshandel.

Polis larmades till en adress i Söder eftersom vittnen såg två personer som bråkade utomhus med tillhyggen. Innan polisen kom till platsen hade en bil lämnat platsen och en av personerna tagit sig in i en lägenhet.

Det visade sig att det var två målsägande som hade flytt i bilen och att gärningsmannen hade tagit sig in i sin lägenhet. Målsägande var inte allvarligt skadade, men gärningsmannen hade använt ett tillhygge i samband med misshandeln och skadat en av männen lindrigt med detta.

Polisen tog sig in i lägenheten och kunde gripa mannen. I lägenheten hittades en kniv som troligtvis användes vid misshandeln. Mannen, som är i 20-årsåldern, fördes till polisstationen för förhör efter tillnyktring. Alla inblandade i ärendet känner varandra sedan tidigare. I samband med gripandet blev mannen även misstänkt för narkotikabrott.

En av de som utsattes för brottet visade sig efter kontroll vara efterlyst av ett ungdomshem och omhändertogs därför för transport till hemmet.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.